Utrechters vast voor oplichting en heling

dinsdag 18 oktober 2016

Geldermalsen - De politie heeft maandag in Geldermalsen twee 17-jarige Utrechters aangehouden wegens onder meer heling. De twee hadden eerder een 56-jarige Amsterdammer bestolen van een camera en die verkocht aan een handelaar in Geldermalsen.

De Amsterdammer had zijn camera eerder te koop aangeboden via Marktplaats. Beide Utrechters wilden de camera wel kopen. Daarbij hadden ze de Amsterdammer misleid door te doen alsof er geld naar diens rekening was overgemaakt. De buit verkochten de Utrechters aan een handelaar in Geldermalsen, die het apparaat vervolgens weer te koop zette op Marktplaats. De Amsterdammer herkende zijn bezit echter en zocht de handelaar in Geldermalsen op. Die beschikte nog over camerabeelden waar de beide Utrechters op stonden. Ze werden door de gedupeerde Amsterdammer herkend als degenen die hem hadden opgelicht. Toevallig belde tijdens het gesprek een van de Utrechters op naar de handelaar dat hij nog een camera wilde verkopen. Vervolgens werd de politie ingelicht waarna een val werd opgezet. Agenten wachtten onopvallend de ‘verkopers’ op, die bij aankomst werden ingerekend. Beide jongens zitten voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.

(2016512863) ^PK

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haaften | 112 alarmeringen Haaften | Goedkoop Tanken in Haaften | Supermarkten in Haaften | Weerbericht Haaften