Man (43) aangehouden na illegale vuurwerkvondst en hennepkwekerij

vrijdag 30 december 2016

Neerijnen - Donderdag 29 december heeft de politie een 43-jarige man uit de gemeente Neerijnen aangehouden in verband met het aantreffen van illegaal vuurwerk en een hennepkwekerij.

De politie kreeg een tip dat er mogelijk illegaal vuurwerk was opgeslagen in een woning in de gemeente Neerijnen. In de schuur bij de woning troffen agenten negen dozen illegaal vuurwerk aan, met een gewicht van ongeveer 200 kilo. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Op de zolder van de woning werd een hennepkwekerij met 73 planten aangetroffen. De hennepkwekerij is ontmanteld. Een 43-jarige man die in de woning aanwezig was, is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het illegale vuurwerk en de hennepkwekerij. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek. 

De politie treedt hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk omdat dit vuurwerk zowel overlast als forse schade veroorzaakt. De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk.Melden heeft altijd zin. Via de politie: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

We werken samen met onder meer de douane, de Inspectie Leefomgeving en Transport en het OM. Er worden jaarlijkse vele kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Verkeerd gebruik van vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Voor illegaal vuurwerk geldt dat het hoe dan ook gevaarlijk is. Vuurwerk veroorzaakt elk jaar weer forse (brand)schade en lichamelijk letsel. Het vervoer over de weg en de opslag in de woonomgeving creëert extra veiligheidsrisico's.

Jaarlijks wordt naar schatting 1 à 2 miljoen kilo verboden vuurwerk in Nederland verkocht.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haaften | 112 alarmeringen Haaften | Goedkoop Tanken in Haaften | Supermarkten in Haaften | Weerbericht Haaften