Wolverine - Until Rain - Lost In Thought | Willem Twee poppodium | W2 Poppodium

datum: zondag 30 april 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Wolverine - Until Rain - Lost In Thought | Willem Twee poppodium | W2 Poppodium

Een avond voor liefhebbers van de nieuwe generatie progressieve rock en -metalbands. Van de subtiele, ambientachtig rustige prog van Wolverine, de donkere, bombastische prog van Until Rain, tot de meer technische prog a la Dream Theater van Lost In Thought.

Wolverine
http://www.wolverine-overdose.com
Wolverine was één van de hoogtepunten van ProgPower 2016. De Zweedse band bracht recentelijk haar nieuwe, vijfde cd uit, genaamd “Machina Viva” (2016). In de beginjaren werd Wolverine geschaard onder het kopje death metal. Inmiddels is de band geëvolueerd tot een melodische progressieve rockband in de stijl van Riverside en Anathema.
Wolverine timmert inmiddels alweer een tijdje aan de weg. In 2006 verraste de band de prog scene met hun album “Still”. Deze plaat werd gevolgd door het indrukwekkende “Communication Lost”� (2011). De krachtige stem van zanger Stefan Zell staat live als een huis en er wordt regelmatig vergeleken met Queensrÿche.

Until Rain
http://www.untilrain.bandcamp.com
De progressieve metalband Until Rain werd in 2004 opgericht in Thessaloniki en heeft inmiddels vier albums op haar naam staan. Hun debuutalbum “The Reign of Dreams” (2009) ontving wereldwijd lovende recensies. De band heeft in korte tijd een trouwe fanschare opgebouwd en was in 2015 te zien op Progpower. De band werkt momenteel aan een nieuw album, dat naar verwachting begin 2017 wordt uitgebracht. Een aanrader voor liefhebbers van bands als Dream Theater, Symphony X, Circus Maximus, Opeth en Katatonia.

Lost In Thought
Lost In Thought werd in 2007 opgericht en zet zich op de progkaart met hun debuutalbum “Opus Arise” (2011). De recensies zijn lovend en de band staat onder andere in het voorprogramma van Delain. Hun sound is een mix van Threshold, Dream Theater en Fates Warning. Het overweldigende succes lijkt de bandleden echter te veel te worden en de band besluit uit elkaar te gaan. Gelukkig maakt de band in 2015 een doorstart en op dit moment wordt er hard gewerkt aan een waardige opvolger voor hun debuutplaat.

bron: https://www.facebook.com/events/1638807206422280/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haaften | 112 alarmeringen Haaften | Goedkoop Tanken in Haaften | Supermarkten in Haaften | Weerbericht Haaften