Mindtrip #1 | Van Aken in het Werkwarenhuis

datum: vrijdag 28 juli 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Mindtrip  1 | Van Aken in het Werkwarenhuis

Het is hoogzomer en tijd voor een degelijke houseparty! Mindtrip is een danceavond met zijn wortels in de vroege jaren ‘90 toen house nog geen subgenres had. Laat je meeslepen langs 30 jaar house geschiedenis door lange, hypnotische sets van DJ’s en live artiesten. Schaamteloze en compromisloze Acid, Techno, Detroit, Chicago, 4x4 en no-nonsense Rave; toen trance nog een gevoel was en geen genre. “Join us in our dream, our trip to fantasy...”

Deze eerste editie wordt gedragen door vier undergroud dansvloer veteranen: een moddervette analoge live-set van Orgue Electronique en Fre2k en twee lange, verhalende DJ-sets van eMel en Zenn.

Damage €5 zodat we een dikke show weg kunnen zetten!
---> https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/mindtrip-1

Orgue Electronique
Orgue Electronique is niet bezig met het recreëren van de klanken van weleer, maar vist er zo stukjes uit en past ze toe in zijn eigen analoge technieken. Samen met Legowelt, Unit Moebius en I-F wordt hij beschouwd als een van de centrale figuren van de Haagse ‘West Cost Sound of Holland’ vanuit waar hij subtiele acid baslijntjes en weelderige melodieën heeft bijgedragen aan labels zoals Crème Organization, Bunker Records, Clone, Viewlexx en M>O>S. De kern van zijn muziek omvat een liefde voor analoge hardware en het unieke, gerijpte en pakkende geluid wat er uit voort komt wanneer je daar live mee speelt, waar Orgue Electronique een allerbeste in is.
Maar stijlen, invloeden en prestaties zijn ondergeschikt; passie voor muziek is waar het fundamenteel om draait.
https://soundcloud.com/orgue-electronique
https://www.mixcloud.com/brianschijf/

Fre2k
Fre2k, in het wereldje over het algemeen verhaspeld tot ‘Freak’, heeft vanaf zijn vroegste jeugd een passie - zeg maar obsessie- gehad voor muziek. Deze passie is de afgelopen 25 jaar nooit afgenomen, waar zijn gigantische platencollectie, strekkend van acid, techno, disco, wave, industrial, psyche, rock en rhythm & blues een fysiek bewijs van is. Bovendien toont het zijn interessen en veelzijdigheid als dj en producer. Live is hij een koel monster, een commandant van de machines, die met zijn vuige,rauwe, analoge geluid iedere dansvloer het dak uit knalt. Met zn broek aan.
https://soundcloud.com/fre2k/
http://otherworlds.nl/

eMeL
eMeL begon midden jaren ‘90 platen te draaien bij het nu terziele 4 Acid Eyes Only soundsystem en is sindsdien niet opgehouden. Vanuit Den Bosch was hij medeoprichter van het Dosis Decibel label, later startte hij Koncept Kore en is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest onderscheidende underground dj’s en producers. Zijn stijl valt te omschrijven als zwaar en dromerig, bruut en lief, monotoon maar altijd afwisselend; een technisch fantastische dj en producer met een aanhang van over heel Europa.
https://soundcloud.com/emel_dosisdb/
https://soundcloud.com/emel_dosisdb/emel-zenn-psycho-tribe

Zenn
Zenn produceert zoals hij zijn elektronische muziek het liefst hoort: van Acidtechno met een trancy feel, tot trippy electro met een melancholische zweem, zoals te horen op zijn vinyl releases op labels als UMX en zijn eigen Against Reality. Daarbij is Zenn al jarenlang actief als vaste DJ bij Radio Banzai. Het enige wat Zenn's ongelofelijke kennis van modulaire hardware, drumcomputers en synthesizers evenaart is zijn tomeloze liefde en kennis van en voor tijdloze dance muziek. Van de Amerikaanse Acidhouse uit Chicago en Engelse Trance/Rave uit Manchester en Londen tot de Duitse Techno en Electro uit Frankfurt en Berlijn: Zenn heeft er het beste van in zijn platenkast staan en verzorgt daarmee pompende dj sets die hun energieke weerga niet kennen. Van uplifting en high energy naar duister en industrieel, deze Dj neemt je mee op een echte Mindtrip.
https://soundcloud.com/zenn-1/
https://soundcloud.com/zenn-1/emel-zenn-acid-over-den-bass

bron: https://www.facebook.com/events/138644723356162/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haaften | 112 alarmeringen Haaften | Goedkoop Tanken in Haaften | Supermarkten in Haaften | Weerbericht Haaften